Акценти
Начало / Последни новини / Съветниците дадоха разрешение за изграждане на нова площадка за фитнес на открито

Съветниците дадоха разрешение за изграждане на нова площадка за фитнес на открито

Общинският съвет на Плевен гласува схема за изграждане на нова спортна площадка за фитнес на открито. Съоръжението ще бъде разположено в кварталната градинка на ул. „Христо Ясенов“ в Плевен, гласи решението на съветниците от днес.

Предложението за изграждането на новото спортно съоръжение в Плевен идва от Международната академия за детско-юношески туризъм и краеведство – България /МАДЮТК – България/ с представител за Плевен Линка Михова. В него се посочва, че по открита покана „Да променим 10 населени места в България“, отправена от сдружение „BG Бъди Активен“ са кандидатствали неправителствени организации от страната с 30 предложения. Избрани са съответно 10 града за реализация на най-новия проект на Сдружението – TheSpot. Идеята на проекта е да преобрази десет градски пространства в различни градове на България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Предложението на „МАДЮТК – България“ е Плевен да бъде един от тези десет града в страната, в които да бъде изградено такова пространство за спорт на открито. Изграждането включва облагородяване на терена, поставяне на сертифицирани уреди за стрийт фитнес и елементи на градския дизайн.

Решението за изграждане на новата спортна площадка за фитнес на открито по проекта в Плевен подкрепиха с гласовете си 38 от общинските съветници, 1 гласува въздържал се.

Снимката е илюстративна

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...