Акценти
Начало / Общество / Събитията през следващата седмица в Плевен са под знака на 139 години от Освобождението на България

Събитията през следващата седмица в Плевен са под знака на 139 години от Освобождението на България

Културният афиш на Община Плевен за следващата седмица е изцяло под знака на предстоящото честване на 139 години от Освобождението на България.

На 1 март, от 11 ч. в параклиса-мавзолей „Св. Георги Победоносец” ще бъде отслужена панихида по повод 136- та годишнина от гибелта на Цар Освободител Александър II.

На 2 март, от 11 часа , в Панорама „Плевенска епопея 1877г” ще бъде открита изложба на детски рисунки, участвали в традиционния Националния конкурс „Освобождението”, организиран от Регионален Военноисторически музей – Плевен и Община Плевен. При откриването на изложбата ще бъдат връчени наградите на отличените малки художници.

На Трети март в Панорамата ще бъде експонирана изложба по проект „Уникални реликви от Българското възраждане. Националния военноисторически музей – София, ще представи оръжие на Велчо Атанасов /Джамджията/, Капитан дядо Никола и Панайот Хитов.

Също на 3 март в 8.50 ч, на пл. „Възраждане”  ще бъде даден стартът на лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на военноисторическите музеи” – Плевен. В 10 ч, в зала „Спартак” ще започне  турнирът  по волейбол „Освобождение”.

Тържественият ритуал по повод Трети март ще започне от 11 часа на площад „Възраждане”.

Празничният концерт с участието на Северняшки ансамбъл  „Иван Вълев” и деца от ДГ „Щурче” – Плевен ще започне в 12.30 часа в  ДКТ „Иван Радоев”. Входът е свободен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...