Акценти
Начало / Общество / СУ „Стоян Заимов” е големият победител в конкурса „Нестле за по-здрави деца”

СУ „Стоян Заимов” е големият победител в конкурса „Нестле за по-здрави деца”

Над 6000 деца от 40 детски градини и 24 училища от цяла България се включиха в конкурса на националната детска програма за балансирано хранене „Нестле за по-здрави деца“.  На онлайн церемония вчера бяха обявени победителите при училищата и детските градини.

 На първо място при училищата бе класирана идеята на СУ „Стоян Заимов“ – Плевен, за изграждане на спортна площадка в двора на училището с фитнес уреди на открито, като целта е да развият двигателната култура на учениците.

С второ място бяха отличени представителите на НУ „Иванчо Младенов“ – Враца, които планират да създадат нов физкултурен салон и да го оборудват с уреди, за да могат учениците да спортуват активно. Третото място бе отредено за СУ „Максим Райкович“ – Лясковец, които ще оборудват кулинарния кабинет в училището с маси и столове, а също така и с подходящи декорации, за да могат децата да придобиват знания за приготвянето на здравословни ястия.

Сред детските градини ДГ „Зорница“ – Видин, бе отличена с първо място в конкурса и ще вложи средствата в биоградина с открита занималня от дърво. Втората награда бе връчена на ДГ №20 „Мир“ –  Стара Загора, които ще инвестират в открити съоръжения за катерене и баланс, и закрит фитнес кът. Със своята мотивация и представяне на трето място се класираха представителите на ДГ „Слънце“ – Кюстендил, които, благодарение на наградата, ще организират фестивал на „Веселите плодчета“ и ще закупят специални костюми за него.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...