Начало / Образование / Студентът на годината стана част от целевата група по проект на Медицинския университет

Студентът на годината стана част от целевата група по проект на Медицинския университет

Носителят на Златен Хипократ на Медицински университет – Плевен д-р Мартин Караманлиев, беше удостоен в края на миналата година с националния приз Студент на годината в категория „Здравеопазване“. По този повод д-р Караманлиев получи награда от ректора на университета – проф. Славчо Томов, за участие в лекционните и практически курсове по проект „Създаване на център за обучение на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени към Факултет „Медицина“ на МУ-Плевен“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Пълният отличник на Випуск 2017 млади лекари д-р Караманлиев вече е специализант по Обща хирургия с научен ръководител доц. д-р Добромир Димитров с изявени интереси в сферата на минимално инвазивната, лапароскопската и роботизираната хирургия. Той ще се включи и в първия двудневен интерактивен семинар във Велико Търново на тема „Изготвяне на проектни предложения за финансиране на научноизследователска дейност, защита и управление на интелектуалната собственост при трансфер на знания и технологии“ по Дейност 3 „Провеждане на обучение за участие и подготовка на научноизследователски проекти, актуални предложения, трансфер на технологии и управление на интелектуалната собственост“.

В края на декември 2017 г., в поредица от лекции в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния ендоскопски център доц. д-р Добромир Димитров, зам.-декан на Факултет „Медицина“, и д-р Надя Станиславова представиха огромните възможности за приложение на 3D медицинската маса за предоперативно планиране в клиничната практика. Лекционният курс е по Дейност 2 „Персонализиран подход в предоперативната подготовка и оперативното лечение на пациенти чрез минимално инвазивна хирургия, базиран на образни реконструкции, 3D визуализация и виртуална симулация“ и ще продължи с практически занятия в Телекомуникационния център – обучение за работа на виртуален симулатор за минимално инвазивна хирургия.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...