Акценти
Начало / Образование / Студенти от цялата страна се събират за научна сесия в Плевен

Студенти от цялата страна се събират за научна сесия в Плевен

ХV Национална научна сесия за студенти и преподаватели, организирана от Медицински колеж към Медицински университет – Плевен, ще се проведе на 5 и 6 октомври в Плевен. С приветствие на ректора на Медицинския университет – проф. д-р Славчо Томов, форумът ще бъде официално открит от 13 часа на 5 октомври, съобщиха от  висшето училище. С приветствие към участниците ще се обърне и директорът на Медицински колеж доц. д-р Евгения Бързашка

В научната сесия ще вземат участие общо 80 студенти и преподаватели от специалностите „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник-фармацевт“ и „Социални дейности“ на Медицински колеж, от Факултет „Здравни грижи”, както и от висшите училища в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Свищов. Със свои разработки, съвместно със студенти и преподаватели, в научната сесия ще участват и медицински специалисти от Клиниката  по съдова хирургия към ВМА-София.

През двата дни на форума ще бъдат изнесени общо 34 доклада, разпределени в три секции: Медико-диагностични изследвания, Фармацевтични грижи и Социални дейности.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...