Акценти
Начало / Образование / Студенти от над 10 държави се включват в Деня на народите в Медицинския

Студенти от над 10 държави се включват в Деня на народите в Медицинския

От 14 часа днес, в Медицински университет – Плевен, ще се проведе петото издание на Ден на народите. Студенти във висшето училище, от над 10 държави, ще представят  традиционна кухня, бит, облекло, история, народни песни и танци. Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти, съвместно с българските им колеги, и се осъществява с подкрепата на Ръководството на висшето училище. Целта е студентите да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури на родните си държави.

В програмата на събитието ще се включват над 250 студенти от България, Великобритания, Германия, Непал, Индия, Пакистан, Обединени Арабски Емирства, Бангладеш, Япония и Шри Ланка.

С подкрепата на Академичното Ръководство в лицето на проф. д-р Славчо Томов, Ректор на МУ-Плевен, и проф. Ангелина Стоянова, ръководител на центъра за чуждестранни студенти, Денят на народите е посветен на благородна кауза. Тази година студентите са обединени от идеята да помогнат на малкия Азер, който е роден с епилепсия и се нуждае от средства за провеждане на специална рехабилитация. Помощта ще бъде осигурена от събраните входни такси.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...