Акценти
Начало / Образование / Студенти от Медицинския колеж подават ръка на деца от домове

Студенти от Медицинския колеж подават ръка на деца от домове

сърца ръце

Студентите от Медицински колеж към Медицински университет в Плевен са започнали работа по нов проект за съвместна работа с потребители на социални слуги. Той е под мотото „Довери ми се…подавам ръка” и неговата цел е да да изгради умения за креативност у младежи от рискови групи като насърчава творческото им мислене и стимулира личностното им развитие.

На първият етап от проекта са планувани съвместни мероприятия с младежи и девойки от Дом за деца, лишени от родителска грижа “Младен Антонов” в село Тотлебен.

На 9 май 2014 г. предстои първата среща на студентите с група младежи и девойки от специализираната институция. Срещата ще се осъществи в Дома и условно е наречена “Да се запознаем”. На нея всеки от участниците ще представи своите силни страни, своите интереси и ще потърси партньор от другата група, научихме от ръководителя на проекта доц. Искра Петкова.

В рамките на проекта са предвидени още изложби, концерти, спортни състезания. Студентите се надяват, че при срещата с младежите от Дома ще имат възможност да им разкажат за своята бъдеща професия, да ги стимулират да продължават образованието си, а защо не и да помогнат на някой от тях при подготовката им за кандидат-студентски изпити и матури, обясни доц.Петкова. Планувано е в рамките на партньорското сътрудничество участниците да поговорят  по трудните, но важни за всеки млад човек въпроси,  свързани с превенция на зависимости и преодоляване на негативни прояви в поведението.

Проектът ще продължи една година и той изцяло е подкрепен от ръководството на Колежа и на Университета.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...