Акценти
Начало / Общество / Студентите от Медицинския колеж правят благотворителен базар за мартеници

Студентите от Медицинския колеж правят благотворителен базар за мартеници

За поредна година по инициатива на студентите и преподавателите от специалност „Социални дейности” на Медицински колеж към Медицински университет-Плевен ще бъде организиран благотворителен базар за мартеници. Предлаганите в базара мартеници са изработени по време на проекта „Мартеницата – заедно да съхраним традицията”. Бъдещите социални работници и лица и деца с увреждания са творили заедно в ателие „Работилницата на Баба Марта”.

Базарът ще бъде отворен на 27 февруари във фоайето на Ректората и ще остане до 1 март и ще работи всеки ден от 10 до 14 часа Събраните от продажбите средства ще бъдат използвани за терапия на възрастни и деца с увреждания. Направените дарения ще подпомогнат провеждането на трудотерапия.

В изложбата-базар участват Център за социална рехабилитация и интеграция, Помощно училище „П. Р. Славейков“, Защитено жилище за възрастни с умствена изостаналост, Център за психично здраве и Дневен център за възрастни с увреждания. Отделен щанд на базара ще отворят студентите по социални дейности от I и II курс, които са изработили мартеници за набиране на средства за подпомагане на различни инициативи на потребителите на социални услуги. Висшето училище предоставя и щанд на Националното сдружение на сираците в България в подкрепа на инициативата „Фестивал на красотата – Плевен 2017“ за подпомагане на абитуриенти в неравностойно социално положение.

Студентите-организатори на инициативата ще запознаят своите чуждестранни колеги с уникалната българска традиция на носене на мартеници и какво символизират те.

Инициативата на бъдещите социални работници е въведение към поредицата от събития, посветени на Световния ден на социалната работа на 21 март и Седмицата на действие (20.03. – 24.03.2017 г.).

Изложбата-базар „Мартеницата – заедно да съхраним традицията” се провежда с подкрепата на Ректора на Медицинския университет – проф. д-р Славчо Томов.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...