Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Струпване на избиратели създало напрежение пред секция в Буковлък

Струпване на избиратели създало напрежение пред секция в Буковлък

Изборният ден в община Плевен е започнал нормално и върви без съществени проблеми. Това коментира председателят на ОИК – Плевен Ярослав Димитров.

При отварянето на избирателните секции в общината е имало единични случаи на неявили се членове на избирателни комисии, които своевременно са били сменени. По решение на ОИК – Плевен смени на членове на избирателни комисии се е извършвало до 9 часа.

От началото на изборния ден до 12 часа в ОИК – Плевен са постъпили 6 жалби, като по всяка една от тях има решение на ОИК – Плевен.

Ярослав Димитров коментира и сигнала за възникнало напражение пред една от избирателните секции в село Буковлък.  По неговите думи напрежението е възникнало поради струпване на повече хора пред избирателната секция. Осигурено е допълнително полицейско присъствие в Буковлък, обясни Димитров. Към двамата полицаи, които са били на място, са изпратени още четирима или петима униформени, включително там има и цивилни полицаи, поясни председателят на ОИК – Плевен. От ОИК са издали указания към членовете на комисията и застъпниците да не се допускат повече от един-двама човека в секция. Допълнителните полицейски сили ще помогнат това да се случи, обясни Ярослав Димитров и допълни, че ред в избирателната секция в Буковлък е наложен.

На въпрос имат ли сигнал за голям брой хора, дописвани в избирателните списъци в село Тученица, Димитров отговори, че такъв сигнал в комисията до този момент не е постъпил за разглеждане.

По отношение на подадена жалба, че в секция №17 в Плевен, са липсвали бюлетини за избор на кмет, Ярослав Димитров заяви, че проверка на място е показала, че бюлетини е имало, но са били зад гърба на член от комисията, който е пропуснал да ги сложи.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...