Начало / Общество / Строги противоепидемични мерки в община Левски
Левски среща

Строги противоепидемични мерки в община Левски

Кметът на град Левски Любка Александрова е провела вчера няколко срещи във връзка със спазването на въведените противоепидемични  мерки, координиране на  действията за изолация и дезинфекция и установяване на актуалните въпроси и проблеми, които възникват при извънредната ситуация. Любка Александрова е участвала в  медицинския съвет в МБАЛ –Левски,  провела е срещи с представители на институциите, които пряко обслужват гражданите и с кметовете на кметства и началника на РУ –Левски.

„Медицинските екипи в болницата имат готовност да посрещнат предизвикателствата.  Хората тук работят много сериозно, за да могат да посрещат евентуална необходимост от реакция. Това, с което може да сме полезни, е закупуването на маски допълнително, да предоставяме такива, да дезинфекцираме поликлиничната част, която е общинска собственост.Това ще стане до ден, два . Радвам се, че сме заедно и загрижеността е обща, защото единствено само с общи  разумни действия можем и ще се справим със ситуацията.”, каза Любка Александрова.

Ограничен е  достъпът в сградата на Община Левски  и  е създадена възможност за информация на гражданите още на входа, където се извършва и дезинфекция. Обявени са телефоните за контакти при необходимост.

На срещата с кметовете на кметства и началника на РУ Левски Любка Александрова е обсъдено взаимодействието за спазване на въведените противоепидемични мерки  и в селищата на общината.

Към този момент в община Левски няма регистриран случай на COVID-19.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...