Акценти
Начало / Последни новини / Стрелба с лък организират за Деня на детето пред Военния клуб

Стрелба с лък организират за Деня на детето пред Военния клуб

 

Стрелба с лък и изложба на историческо оръжие, униформи и пособия организират на 1 юни – Деня на детето, пред централния вход на Военен клуб – Плевен. Инициативата е съвместна с Национално дружество „Традиция”- регионален клуб  Плевен и Клуб за спортна стрелба с лък „Бела Арчер” към Спортен клуб „Габарит”- София.

По този начин трите организации ще отбележат Празника на детето и Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България.

Стартът ще бъде даден в 10 часа на 1 юни с демонстрация на основни техники от състезателната и традиционната стрелба с лък от старши треньора на „Bella Archer“ – Здравко Бояджиев, и помощникът му Михаил Добрев.

 „Спорът стрелба с лък е уникален по няколко причини. На първо място той е екологичен – практикуваме основно на открито и по никакъв начин не вредим на природата. Помага и за укрепване на здравето, особено при подрастващите, тъй като спомага да се избегнат гръбначни изкривявания и умора на очите. Съпътстващата физическа подготовка допълнително повишава имунитета, усилва концентрацията и устремеността у младите. Няма да пожалим сили, за да осигурим възможност на децата да тренират“, казва треньорът Здравко Бояджиев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...