Акценти
Начало / Крими / Стотици кутии цигари без бандерол конфискуваха при проверки

Стотици кутии цигари без бандерол конфискуваха при проверки

Повече от 300 кутии цигари без бандерол и няколко килограма насипен тютюн са иззели при проведени на 22 и 23 март акции служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, съобщават от МВР.

На 22 март пред жилищна кооперация в жк „Мара Денчева“ в Плевен при извършена проверка у 57-годишен мъж са открити 72 кутии с цигари без бандерол от различни марки. По случая е уведомен дежурен прокурор в Районна прокуратура Плевен и е образувано бързо производство. При проведени процесуално-следствени действия претърсване и изземване по досъдебното производство в жилището на мъжа са открити още 91 кутии цигари. Конфискувани са общо 163 кутии.

Също на 22 март за времето от 10.00 до 12.00 часа в района на Кооперативния пазар в Плевен е проведена специализирана акция. При проверки на три улични търговки са открити 200 къса кутии със заготовки, 40 полиетиленови плика с насипен тютюн и 30 кутии с по 200 къса със заготовки и 10 кутии с по 500 къса със заготовки. Пласьорките са от село Буковлък – те са на 33, 49 и на 54 години. Съставени са им актове за административно нарушение по Наредба №14 на Общински съвет Плевен.

На 23 март около 11.30 часа служители от охранителна полиция при РУП Кнежа са извършили проверка за разпространение цигари и алкохол без акцизен български бандерол в района на Кооперативния пазар в Кнежа. От 30-годишен от село Буковлък, с криминални прояви, са иззети 23 полиетиленови пакета с насипен тютюн с общо тегло 4 кг. От друг мъж – 41-годишен от Плевен, с криминални прояви за кражби, са иззети общо 104 кутии с различен брой заготовки за цигари с филтри. По случая е  образувана преписка и материалите ще бъдат докладвани на Митническо бюро Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...