Акценти
Начало / Култура / Стотен сезон започват в Плевенския театър

Стотен сезон започват в Плевенския театър

На старта на сезон № 100 от Драматично-куклен театър „Иван Радоев” обещават той да бъде динамичен и празничен. Обещаваме да видите на живо звезди от малкия екран на сцена, да се потопите в завладяващия свят на Мелпомена, да се насладите на комедия от световна класа, заявяват от трупата на Плевенския театър дни преди откриването на юбилейния сезон.

Началото на програмата, с която ще бъде отбелязан един век професионален театър в Плевен, ще е на 12 септември с поклон към еталоните в театъра –номинираният за ИКАР 2018 спектакъл „Вишнева градина“ от А.П. Чехов на режисьора Василий Сенин, който качва  публиката на сцената, а актьорите играят в зрителния салон.

На 18 септември, от 20 часа в Летен театър „Кайлъка“ е срещата със звездата от малкия екран Димитър Рачков и неговия специален гост, който още се пази в тайна. Премиерата на първото телевизионно шоу извън телевизията разкрива смешната страна на телевизионните продукции. Плевенчани имат възможност да бъдат първите зрители на „Забраненото шоу на Рачков“.

На 27 септември, от 19 часа  театралният празник продължава със звездите от малкия екран Димитър Баненкин („Под прикритие“, „Недадените“, „Скъпи наследници“) и Петко Венелинов в „Боинг, боинг“, който държи рекорда на Гинес за най-поставяна френска комедия.

На 28 септември, от 19 часа Марта Вачкова и Тончо Токмакчиев излизат на плевенска сцена  в спектакъла „РЕЙС“ от Ст. Стратиев в безкомпромисно сатиричната постановка на многонаграждавания режисьор и преподавател в НАТФИЗ професор Здравко Митков.

Приятни изненади ще има и за малките зрители. На 25 септември  всяко дете до 10 г. ще може да влезе с безплатен билет на представлението от 18 часа „Ловецът на приказки“ от Братя Грим. Спектакълът е за цялото семейство с песни на живо, магични същества и много смях.

Билети на касата на театъра и онлайн на www.theatre-pleven.bg където може да намерите също и цялата програма за септември, напомнят от Театъра.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...