Акценти
Начало / Култура / Стихия от цветове в първата самостоятелна изложба на Моника Панова

Стихия от цветове в първата самостоятелна изложба на Моника Панова

Каквото е на душата ми, това е и на ръката ми, но цветовете са моята стихия. Това сподели младата художничка Моника Панова, която тази вечер откри своята първа самостоятелна изложба в Къщата на художниците в Плевен.

В изложбата са представени 44 картини, изпълнени в различна техника – акрил, масло, графика. Това многообразие разкрива многостранните интереси на младата художничка. Тя споделя, че техниката, в която рисува, е в унисон с настроенията й. „Картините ми излъчват мен самата. Сега съм в период на колорита и на цветовете с акрил и масло. Когато рисувам, слушам музика и се вглъбявам изцяло в това, което правя. Рисуването ме спасява от тъмнотата в душата ми. Но сега съм в цветен период”, сподели Моника Панова.

Мотото на изложбата – „К 17”, е свързано със своеобразния труден връх, който художничката е покорила в началото на 2017 г. Младата художничка е благодарна на ръководителката на арт школа „Колорит” Майя Ананиева, която открива таланта й още в детската градина, и на Вяра Савова, при която по-късно открива чара на работата с глина.Те ме изградиха като човек и съм им благодарна, че са ми дали насоката, признателна  е Моника Панова.

С изложбата на Моника Панова Къщата на художниците откри  новата година. „За мен е изключително радостно, че в Къщата на художниците за пореден път се случва млад творец да открие първата си самостоятелна изложба, каза при откриването на изложбата Татяна Любенова, уредник в галерията. – Чувството ми е прекрасно, когато си помисля, че от тук тръгва пътят на млади хора в изкуството. Този път е труден, затова от сърце им пожелавам да бъдат успешни и  никога да не се отказват от творческите си планове. Защото изкуството е нещото, което облагородява хората”, каза Таня Любенова.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...