Акценти
Начало / Политика / Стефан Стефанов, член на ИБ на БСП: Слуховете за смъртта на БСП са силно преувеличени

Стефан Стефанов, член на ИБ на БСП: Слуховете за смъртта на БСП са силно преувеличени

Слуховете за нашата смърт са силно преувеличени. Това е основният извод, който направи Стефан Стефанов – член на ИБ на БСП, след проведената на 16 и 17 януари в Плевен регионална среща на младежи социалисти. Срещата беше организирана от Стефан Бурджев, областен лидер на Младежкото обединение на БСП. В срещана участваха над 150 млади социалисти от 10 области от Северна България.  Гост на конференцията беше Михаил Миков, който изнесе вдъхновяваща реч и отговори на множество актуални въпроси, поставени от участниците в конференцията.

По време на конференцията е обсъдена демографската ситуация в страната, като акцентът е бил върху това, че управляващите отказват дебат върху предложените от БСП мерки за справяне с проблема, подчерта Стефан Стефанов на пресконференцията след срещата. По думите му в момента липсва ясна демографска политика и в подкрепа на думите си даде пример с все още неприетата стратегия за справяне с демографската катастрофа в страната. Министър Калфин обеща, че тази стратегия ще бъде готова най-късно в края на миналата година , но все още очакваме тя да бъде представена, каза Стефанов.

Младите социалисти категорично не приемат даленето на хората на такива със средни възможности и на елит, което се натрапва с промените в законите за образованието и за здравеопазването, коментира пък депутатът Стоян Мирчев. Той посочи, че 99% от българите се противопоставят на 1% елит, тъй като промените ще лишат голяма част от хората от равен достъп до образование и здравеопазване. По време на пресконференцията участниците са обсъдили подробно проблемите, които пораждат промените в тези два закона, обясни Мирчев. Той коментира още и промените в Конституцията, отнасящи се до съдебната система. По думите му, управляващите вкарват в заблуждение, тъй като се извършват само козметични промени, които са резултат от политически договорки и няма да доведат до реални промени в системата.

Сегашните управляващи  са абдикирали от управлението, заяви  Вероника Дерибалтова, председател на националната младежка структура на БСП. Младите социалисти са категорични, че държавата е абдикирала от осигуряване на сигурността в страната и това направление се намира в колапс в един много сложен момент. Липсата на сигурност в страната безпокои младежите, защото това не им дава увереност в бъдещето им, посочиха участниците в пресконференцията.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...