Акценти
Начало / Образование / Старши учител от ПГ по транспорт – Плевен с приз „Учител на годината”

Старши учител от ПГ по транспорт – Плевен с приз „Учител на годината”

Инж. Катя Ралчева, старши учител в ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ – Плевен е носител на приза „Учител на годината“ в направление професионално образование от XIX Национален конкурс „Учител на годината”, организиран от  Синдиката на българските учители.

Церемонията по награждаване на най-добрите учители от страната се състоя на 11 май – деня за почит на светите братя равноапостоли и първоучители Кирил и Методий и  в навечерието на най-светлия български празник – 24 май. За престижния конкурс тази година бяха номинирани 59 учители и директори от цялата страна, между които бяха излъчени победителите в девет направления: „Предучилищно възпитание и подготовка“, „Начално образование“, „Хуманитарно направление“, „Природоматематическо направление“, „Изкуства и спорт“, „Професионално образование“, „Директори и помощник-директори“, „Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници”, „Млади учители“.

Сред официалните гости на тържеството, превърнало се в израз на уважение към достойния труд на учителите, бяха Милена Дамянова – председател на Комисията по образование и наука в 43- то Народното събрание, проф. Тодор Танев – съветник на премиера по въпросите на образованието, Диян Стаматов – зам.-министър на образованието и наука; Ирина Гъркова – секретар по въпросите на социалната политика в президентството на Република България, Веселин Пенев – областен управител и Живка Първанова – зам.-областен управител на София-град, Росица Иванова – областен управител на София-област, Дончо Барбалов – зам.-кмет на Столична община.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...