Акценти
Начало / Общество / Старши-курсант Божидар Колев е тазгодишният носител на приза „Лидер” на сдружение „Артилерия”

Старши-курсант Божидар Колев е тазгодишният носител на приза „Лидер” на сдружение „Артилерия”

Във връзка с празника на ракетните войски и артилерията , който тази година съвпада с отбелязването на 100 години от превземането на град Одрин, сдружение „Артилерия”  връчи традиционните си годишни награди. С тях сдружението отличава общественици и ученици за заслуги и добро сътрудничество със сдружението. От 2007 г. насам сдружението връчва и приз „ Лидер” на  изявен випускник  във факултет „Артилерия” на Националния военен университет. Тази година носител на отличието е старши-курсант Божидар Колев. Той е определен чрез анонимна анкета сред курсантите от факултета.

С приза „Доблест”, учреден преди четири години, беше връчен на група ученици от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Калина Кирова, Виктория Петрова и Силви Чалъков за оказано съдействие на органите на реда. С приза в категорията за оказване на помощ на болни и възрастни хора са отличени Ангелина Ангелова от Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии и клуб „Литеарт” към Спортно училище „Георги Бенковски”.

Със специална награда за добро сътрудничество са  удостоени директорът на Драматичен театър – Плевен Илко Иларионов и директорът на Професионална гимназия по хранително-вкусови технолигии инж. Лидия Петкова.

Награда от сдружение „Артилерия” получи и детска градина „Теменуга”.

За обективно и системно отразяване на дейността на сдружението е отличен журналистът Радослав Христов от вестник „Посредник”.

Всички наградени получиха грамота и макет на черешово топче. Церемонията по награждаването се състоя във Военен клуб – Плевен. Наградите връчи Радослав Георгиев, председател на сдружение „Артилерия”.

Старшина-курсант Божидар Колев: Мечая да отида на мисия

Тазгодишният носител на приза „Лидер” на специалността полева артилерия – старши-курсант Божидар Колев, е роден в град Добрич. През 2008 г. кандидатства във факултет „Артилерия” на Националния военен университет. Казва, че е избрал тази специалност, защото е изключителна и, завършвайки я, придобиваш мъжка професия.

Тази награда означава много за мен, тъй като е присъдена от моите колеги и съм щастлив, че съм спечелил тяхното доверие, каза по повод отличението Колев. Той е щастлив, че завършва факултет „Артилерия”, в който се е изградил като човек и е израснал като лидер. Най-важното за мен, след като завърша факултета, е да замина на мисия, казва старши-курсантът. Професионалното си развитие свързва и с Военната академия.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...