Акценти
Начало / Общество / Петър Стоянов от „Напоителни системи” започна гладна стачка

Петър Стоянов от „Напоителни системи” започна гладна стачка

Петър Стоянов, който работи в „Напоителни системи“ Плевен от 2002 год. като шофьор-електроженист, започна от днес 10-дневна гладна стачка. „Ако дотогава неизплатените на мен и колегите ми за 4 месеца заплати не бъдат преведени, ще се самозапаля на центъра на Плевен”, беше категоричен мъжът.

Стоянов обяви за намерението си преди дни като заяви, че е категорично против и иска смяна на сега действащата система, при която „Напоителни системи” по региони генерира приходи и ги изпраща в управлението на дружеството в София. „Проблемът е софийски, на местно ниво с ръководството нямаме никакъв проблем. Всичко зависи от София, управлението – начело с изпълнителния директор на дружеството Стайко Ганчев, на нас не ни е необходимо. Те взимат заплати за сметка на нас, не правят никакъв приход. Ние сме тези, които работим, а взимаме заплати по 350 лв., а ръководството – минимум 2 000 лв.”, обясни Стоянов.

Той отрече казаното по-рано от Стайко Ганчев, че клоновете на „Напоителни системи” не генерират приходи, а само разходи. Гладуващият мъж разказа, че преди от собствените приходи са се изплащали на хората по места осигуровки и заплати, за поддържане на машини и канали и други разходи парите е давала държавата.

„Как не ги е срам от управлението да лъжат? Ние колко трябва да издържим с тези 350 лв. заплати? Затова съм предприел тези действия и не отстъпвам, абсолютно категорично. Да му мислят в София, аз гузна съвест нямам от нищо. Всичко това, което го говоря, може на 100% да бъде доказано”, заяви още Петър Стоянов.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...