Начало / Последни новини / Старшата възраст на ВК Спартак 1996 завърши годината на второ място

Старшата възраст на ВК Спартак 1996 завърши годината на второ място

Плевенският Спартак 1996 завърши на второ място есенния полусезон в предварителна група Е (регион Хемус, Западна и Централна България) от държавното първенство по волейбол за девойки старша възраст (до 19 години). Другият плевенски тим – Олимпиец се класира четвърти. Надпреварата се проведе под формата на турнир в Севлиево, като в нея участваха още Бдин-Вида (Видин), Импулс (Долна Оряховица) и домакина Раковски. Отборите играха всеки срещу всеки.

Турнирът започна с плевенското дерби, което беше спечелено от Спартак 1996 с 3:0. Селекцията на Мариана Костова обаче загуби следващата среща от състава на Видин – 1:3. В останалите две срещи Спартак надигра Импулс и Раковски с по 3:0. Олимпиец, воден от Стефка Великова също надви домакините – 3:0. Другите си двубои обаче загуби – 2:3 от Импулс и 0:3 от Бдин. Именно видинчанки са есенния лидер, тъй като завършиха с пълен актив от четири победи.  Волейболистките от Долна Оряховица са трети, а тези на Севлиево последни.

Вторият полусезон от надпреварата ще се проведе в края на февруари 2018 година. В тази група няма директна квота за държавните финали – първите три тима продължават борбата за присъствие сред най-добрите на допълнителни квалификации.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...