Начало / Образование / Стартира Първи национален фотоконкурс за ученици „Моето училище е най-хубавото“

Стартира Първи национален фотоконкурс за ученици „Моето училище е най-хубавото“

Стартира Първи национален фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото“ за ученици от I до XII клас, съобщават от Регионален инспекторат по образованието – Плевен. Той се провежда под патронажа на Меглена Кунева – Вицепремиер и Министър на образованието и науката, а негов организатор е Националното издателство „Аз Буки“.

За участие в първия по рода си подобен конкурс са поканени и учениците от българските неделни училища в цял свят.

Членове на журито са утвърдени имена от сферата на изкуствата и фотожурналистиката – проф. д-р Станислав Семерджиев – ректор на НАТФИЗ, президент на Международната асоциация на висшите училища по кино и телевизия; инж. Цветанка Апостолова – директор на Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография; Олег Попов – фоторепортер, единственият българин, част от мениджърския екип на агенция „Ройтерс“; д-р Адриана Любенова – преподавател по иконопис в ПУ „Паисий Хилендарски“.

В оценяването ще се включи и разширен състав на журито от ученици от Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография. Класираните творби ще бъдат публикувани в изданията на „Аз Буки“. Най-добрите 12 фотографии ще бъдат включени в годишен календар за 2017 г.

Подробности за конкурса и начините за участие в него може да намерите тук.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...