Акценти
Начало / Общество / Стартира проектът „Заедно за по-добро бъдеще” в Община Долна Митрополия

Стартира проектът „Заедно за по-добро бъдеще” в Община Долна Митрополия

 Dolna Mit

Пресконференция по повод стартиране на основните дейности па проекта „Заедно за по-добро бъдеще” ще се проведе в Община Долна Митрополия. Срещата ще се състои на 4 март от 11.00 ч. в Заседателната зала на местната администрация, информират от пресцентъра й.

Проектът се финансира по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и е одобрен за финансиране с договор от 17.09.2013 г.

Основната цел на проекта е осигуряване на ресурси и мотивация за активно включване в образователният процес на учениците от етнически малцинства от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Ставерци и ОУ „Христо Смирненски” – с. Ореховица за постигане на ефективен интеграционен процес. Акцентът в проекта е подобряването на атмосферата на толерантност и уважение между ученици, родители, педагози и представители на по-широка общественост от различен етнически произход.

По време на пресконференцията присъстващите ще бъдат запознати с идеята му и очакваните резултати. В работната среща ще участват Поля Цоновска, кмет на Община Долна Митрополия, Ева Иванова, ръководител на екипа за организация и управление на проекта, Диана Кръндева, ръководител на екипа за  организиране на информация и публичност и събития по проекта, партньорите по проекта, общински съветници, експерти, директори на учебни заведения, секретари на читалища, представители на общинската администрация и др.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...