Акценти
Начало / Общество / Стартира областен конкурс за детска рисунка „Слънцето на моя град”

Стартира областен конкурс за детска рисунка „Слънцето на моя град”

ОБЛАСТЕН КОНКУРС-ЦДГ-СЛЪНЦЕ

Областен конкурс за детска рисунка „Слънцето на моя град” организират ЦДГ„Слънце” – гр. Левски и Община Левски, със съдействието на Регионален инспекторат по образование – Плевен. Конкурсът за детска рисунка се провежда във връзка с честванията по случай 70 години от обявяването на Левски за град и по повод 1 юни – Международен ден на детето.

Той има за цел да насърчи развитието и реализацията на творческите заложби  на децата  от предучилищна възраст в областта на изобразителното изкуство и да се стимулира желанието за детска изява. Темата на конкурса „Слънцето на моя град”  има за цел да провокира положителни емоции, образи и асоциации, които предизвиква Слънцето като художествен образ – всичко светло, красиво и усмихнато, децата, цветята, родния дом, мама и татко, детска градина, улицата и детската площадка и т.н.

В конкурса могат да участват всички деца от 3 до 7-годишна възраст, разпределени в две възрастови групи. В първа група – възраст от 3 до 5 години, а във втора група – от 5 до 7 години.

Разрешава се използването на всякакви техники и материали по избор. Рисунката трябва да бъде с размер на листа формат А4  без да е паспартирана. На гърба на рисунката е задължително да се посочат данни за участника в конкурса: име, презиме и фамилия; възраст/ден, месец,  година/; тема на рисунката; точен адрес /град, село, община, област, пощенски код, улица, блок, номер, телефон за връзка /; детска градина, училище, ръководител, телефон за връзка.

Крайният срок  за участие в конкурса  е  20 май 2015г., като рисунките трябва да се изпращат на адрес: ЦДГ„Слънце” гр. Левски, ул. „Александър Стамболийски” №14а

Класираните участници ще бъдат уведомени по телефона до 28 май 2015г. За победители в конкурса ще има много материални награди, като ще бъдат връчени и такива за най-малък участник, за най-атрактивна техника на рисуване и специална награда на кмета на Община Левски. Награждаването на класираните участници ще бъде на 1 юни от 10:30 часа на открита сцена пред сградата на Община Левски на весел детски празник.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...