Акценти
Начало / Общество / Стартира международен конкурс за детска рисунка на тема „Моят космически свят“

Стартира международен конкурс за детска рисунка на тема „Моят космически свят“

Стартира Международен конкурс за детска рисунка и мултимедиен проект на тема „Моят космически свят“. Той е посветен на 35 години от първия старт на космическите совалки и Световния ден на космонавтиката – 12 април. Организатор на конкурса е ЦДГ №30 „Космонавт“ – гр. Шумен, във връзка с проект „Детската градина – лост към бъдещото образование“ от програма Еразъм + на ЕС, с партньори: Италия, Португалия, Белгия, Турция, Румъния, Гваделупа, България.

В конкурса за детска рисунка участниците са разделени в три възрастови групи: първа група 4-5 години; втора група 5- 6 години; трета група 6-7 години.

Изискванията към рисунките са размерът на картините да е А3, А4 на паспарту. Няма ограничения относно използваните материали художествено пресъздаване и техника на рисуване.

Рисунките се предават в оригинал в ЦДГ №30 „Космонавт“ или на адрес: гр. Шумен – 9700, ул. Съединение №12, ЦДГ №30 „Космонавт“, за Конкурса „Моят космически свят“. На гърба на всяко паспарту в долния ляв ъгъл с големи печатни букви или на залепен лист с формат 15/20 см. се изписват следните данни: трите имена, възраст, група, детска градина, държава, населено място, телефон за връзка.

Мултимедийният продукт на тема „Моят космически свят“ трябва да е изработен от учител или родител. Категориите са: презентация със съдържание от 15 до 25 слайда или видеофилм с времетраене от 5 до 10 мин.
Проектът трябва да е предназначен за деца от 3 до 7 годишна възраст с обучителна цел. Може да съдържа представяне на личен опит при работа с деца по темата: игри свързани с Космоса, обучителна ситуация, изработка на макети.

Мултимедийните проекти, представени на български и английски език, до 20 МВ могат да се изпращат и на е- mail: cdg30 [email protected], megi.vd 81@abv/bg, а над 20 МВ се предават записани на диск или флашка в ЦДГ №30 „Космонавт“ или на адрес: Шумен – 9700, ул. Съединение №12, ЦДГ №30 „Космонавт“, за Конкурса „Моят космически свят“, придружени от следната информация: трите имена, месторабота, длъжност, държава, населено място, телефон за връзка и е – mail.

Отличените участници ще бъдат информирани допълнително за часа и мястото на награждаването. При невъзможност наградата да се получи лично, тя ще бъде изпратена по куриер.

За повече информация и въпроси: e- mail: cdg30 [email protected], [email protected] или www.kosmonavt.weebly.com

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...