Акценти
Начало / Култура / Стартира конкурс за неиздаван български роман

Стартира конкурс за неиздаван български роман

Анонимен конкурс за публикуване на неиздаван български роман организира издателство „Сиела”. В него могат даконкурс роман участват както неиздавани, така и вече публикувани и утвърдени писатели. Възрастови ограничения няма. Текстовете ще бъдат оценявани от специално избрано  тричленно жури от професионалисти. 

Предвидени са две награди – първа  и втора. Носителят на първа награда ще сключи авторски договор, публикуване в най-голямото българско издателство „Сиела”, 3 000 лв. първоначален авторски хонорар, рекламна кампания и разпространение в книжарските вериги в страната.
Носителят на втора награда също ще има право на автоски договор и публикуване на романа от издателството, рекламна кампания и разпространение на книгата в страната.
Конкурсът е анонимен и без каквито и да е ограничения в тематично, жанрово и стилово отношение. Ръкописи ще се приемат само  в електронен вид, като в имейл адреса не трябва да има индикация за авторство (например [email protected]) . Ръкописът трябва да е в PDF формат, шрифт:  Times New Roman, размер 14, междуредие: 1,5 и с номерирани страници
Ръкописи ще се приемат до 17 часа на 17 юни 2014 г.

Петте най-добри ръкописа ще бъдат обявени на 18 август 2014 г., а носителите на първа и втора награда ще бъдат обявени на специална церемония на 30 септември
Премиерата на романа, получил първа награда е предвидена на 1 декември 2014 г.
Ръкописите за конкурса се изпращат  на адрес: [email protected]
На имейл адреса, от който е изпратен кандидатстващият текст, администраторите на конкурса изпращат потвърдителен емайл с идентификационен номер, под който романът е регистриран в конкурса. Този номер и имейл кореспонденцията се пазят от автора до края на конкурса..
Идентификационният код на издателството е само с цел запазване на анонимността на автора по време на  конкурса, но се предоставя на автора и след обявяване на конкурса ще се ползва заедно с посочения имейл като начин за идентифициране на автора на произведението.

 

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...