Начало / Общество / Стартира записването за обучения за доброволни консултанти по кърмене и медицински лица в Плевен

Стартира записването за обучения за доброволни консултанти по кърмене и медицински лица в Плевен

Започва записването за новите обучения за доброволни консултанти по кърмене и медицински лица. Обученията ще се проведат само в Плевен и София в периода октомври 2015 – април 2016 г., а техен организатор е Национална асоциация „Подкрепа за кърмене”. Мероприятията ще се проведат в рамките на проект BG 05/923 „Устойчиво развитие на подкрепата за кърмещите жени в България, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и с подкрепата на УНИЦЕФ.
Проектът дава възможност за обучение на 30 кандидати. Кандидатурите могат да се изпращат в срок от 1 до 20 септември 2015 г. Кандидатките трябва да отговарят на няколко изисквания. Сред тях са да има минимум 9-месечен кърмачески стаж, желание и мотивация да помага на кърмещите майки, време и възможност да оказва помощ при проблеми с кърменето по телефон, по електронен път или чрез лична среща, добри комуникативни умения и желание да ги развива, способност да взема самостоятелни и бързи решения в границите на компетентност и т.н.
Обучението ще се осъществява под егидата на Националния комитет по кърмене от лектори, които са сертифицирани от международен борд консултанти по кърмене с титлата IBCLC. Основен лектор е д-р Анета Попиванова, IBCLC, неонатолог, асистент в катедра Неонатология към Майчин дом – София и началник на отделение „Физиологично” към Неонатологичната клиника на Майчин дом – София, заместник-председател на Националния комитет по кърмене, председател на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” и член на Академията по медицина на кърменето. Съпътстващи лектори са Христина Янева (Хедра), IBCLC, дългогодишен доброволен консултант към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене”, Светлана Картунова, IBCLC – логопед, специалист в хранителните нарушения, Марияна Енева, IBCLC – магистър-фармацевт, Силвия Андреева – специалист обучение за ефективни комуникативни умения, сертифициран инструктор по програмите „Трениране на успешни родители” и „Трениране на успешни учители” на институт Gordon Training International за България.
Успешно завършилите обучението доброволни консултанти получават сертификат за завършено обучение по кърмене от НАПК и идентификационна карта, която удостоверява, че имат нужните знания и умения да оказват помощ на кърмещите майки. За кандидатстване трябва да се изтегли бланката от сайта www.podkrepazakarmene.com, да се попълни въпросникът и да се изпрати на адрес: [email protected], не по-късно от 20 септември 2015 г.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...