Акценти
Начало / Любопитно / Стартира вторият етап на онлайн фотоконкурса за красотите на България

Стартира вторият етап на онлайн фотоконкурса за красотите на България

Ловешка-област-с.Деветаки-Деветашка-пещера-Пламена-Атанасова
Деветашката пещера Снимка: Пламена Атанасова

До 17 май ще се приемат снимки, запечатали красиви кътчета от нашата страна, за участие във втория етап на националния фотоконкурс „България – атрактивна туристическа дестинация”. Конкурсът се организира за поредна година от Регионален бизнес център – Плевен и се радва на широка популярност. А стартът на третия етап ще бъде от 18 май 2014  и ще приключи в 17 часа на 9 септември 2014 г.

Всеки от първите два етапа на фотоконкурса приключва с гласуване. В момента тече гласуването за снимките, участвали в първия етап. Изпратени са над 120 снимки от цялата страна, научихме от организаторите. Срокът за гласуване изтича в 17 часа на 27 февруари. След приключването му, първите трима автори на снимките, получили най-много потребителски гласове, получават награда – еднодневен туристически пакет за двама.

В третия етап на конкурса снимките ще бъдат оценявани от компетентно жури, което ще избере 30-те най-добри фотоса, които ще бъдат включени в пътуващата изложба „България – атрактивна туристическа дестинация – 2014”.

 

Всеки може да участва във всеки един етап с до 3 снимки, които отговарят на темата на конкурса и са с необходимото фотографско качество. В окончателното класиране ще бъдат включени и фотографиите, номинирани чрез интернет. Така чрез сайта на фотоконкурса всеки желаещ ще може да оцени и номинира до 20 април чрез гласуване най-предпочитаните туристически дестинаци в България, отразени във фотосите на участниците в първия етап.

Как може да се включите и какви са условията за участие може да прочетете на http://phototourismbg.com/.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...