Акценти
Начало / Общество / Старейшините не приеха промените в Наредба № 8

Старейшините не приеха промените в Наредба № 8

общински съвет

Старейшините не приеха Наредба за изменение на Наредба № 8 за условията и реда за упражняване на правата на собственик на Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества.

Кметът проф. Димитър Стойков посочи преди гласуването, че промените са инициирани най-вече поради два факта. Единият е препоръката на Сметната палата управителите на търговските дружества да бъдат назначавани след конкурс. Другият е случаят с фирма „Инжстрой”. Според действащата Наредба кметът може да освободи управителя, но не може да назначи временно изпълняващ длъжността.

На тези аргументи остро реагира Георг Спартански от БНД. Той първо разкритикува по думите му зле формулирани и неточни изречения в предложения текст за промени в Наредбата. След това заяви, че групата на БНД ще гласува против точката, тъй като не е съгласна с текста, според който кметът може да посочва кой да е временно изпълняващ длъжността управител. Аргументът на Спартански е, че „временните неща в България са най-трайни” и подобно нещо би означавало местният парламент доброволно да се откаже от правомощията си да вземе това решение.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...