Акценти
Начало / Култура / Сръбска драма гледат плевенчани тази вечер в дните на Балканското кино

Сръбска драма гледат плевенчани тази вечер в дните на Балканското кино

Лента за Втората световна предлагат на плевенчани тази вечер дните на Балканското кино в Плевен. Те продължават с прожекцията на драмата „Как бях откраднат от германците”. Мястото на прожекцията отново е Летният театър в парк „Кайлъка” , а началният час – 19.00, като входът е свободен.
Сръбската лента „Как бях откраднат от германците” е на режисьора Милош Радивоевич. Сценаристи са Милош Радивоевич и Светозар Влайкович, а във филма участват Йелена Джокич, Дъглас Хеншал, Светозар Цветкович.
„Как бях откраднат от германците“ е автобиограафичен филм на Милош Радивоевич за неговото детство през Втората световна война. Чрез нелинейния разказ момчето Алекс ни въвежда в семейството си по време на немската окупация. Майката, таен комунистически функционер, се занимава с подривна дейност. В същото време малкият Алекс прекарва повече време вкъщи заедно с Вернер, германски офицер, който е настанен в дома им. Покрай грижите за момчето германският офицер и майката на Алекс се влюбват, което допълнително усложнява ситуацията.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...