Акценти
Начало / Общество / Срещу 1 000 лв. възнаграждение съветници идват неподготвени на сесия

Срещу 1 000 лв. възнаграждение съветници идват неподготвени на сесия

Случилото се на ноемврийското заседание на Общинския съвет в Плевен, провело се на 24 ноември,  повдига един много важен въпрос – за какво местните избраници получават възнаграждение от близо 1 000 лв. Резонният отговор е за отговорната работа, която са избрани да вършат.

Да, но случилото се вчера показа всичко друго, но не и това, че съветниците (поне по-голямата част от тях) си вършат добре и отговорно поетия ангажимент. В дневния ред на заседанието на Общинския съвет бяха включени няколко проекта за промени във важни за местната общност наредби, като Наредбата за обществения ред при ползване на пътни превозни средства на територията на община Плевен  и предложение за приемане на Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на Община Плевен.

По време на дебата стана ясно, че мнозина изобщо не са запознати с текстовете, които ще бъдат обсъждани и гласувани. В резултат посочените две наредби не бяха разгледани докрай и ще се гледат отново на следващото заседание на ОбС, насрочено за 22 декември.

„Явно някои колеги не могат да издържат да работят 6 часа, а други дори не си бяха отворили материалите”, коментира днес пред журналисти председателят на Общинския съвет Мартин Митев. „Мързи ги”, беше още по-краен  той в оценката към някои свои колеги. По думите му става въпрос за незаинтересованост и неглижиране на дейността на Общинския съвет.

И друго усещане остави вчерашното заседание – че пропускът за безплатно паркиране е от съществена важност за много от избраните в местния парламент.

Уважаеми, общински съветници, в друг контекст преди време задавах подобен въпрос, сега ще го задам отново. Как бихте реагирали, тъй като повечето от вас са работодатели, ако поставите задача и подчинените ви не я изпълнят? Обикновено в такъв случай се налага санкция – финансова!

Как ли могат да ви наложат санкция тези, чиито избраници сте?!

Снимката е илюстративна

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...