Акценти
Начало / Здравеопазване / Среща на тема „Профилактика на гинекологичните заболявания” проведоха в Долни Дъбник

Среща на тема „Профилактика на гинекологичните заболявания” проведоха в Долни Дъбник

Д-р Добринка Гинчева, акушер-гинеколог в МЦ КИРМ – Плевен, проведе среща в Долни Дъбник на тема „Профилактика на гинекологичните заболявания”. Тя се организира по инициатива на  Даниела Гонкова, областен клубен ръководител на Жени ГЕРБ. Д-р Гинчева представи пред присъстващите основните причинители на гинекологичните заболявания, както и различните видове заболявания, тяхното проследяване и лечение.

Д-р Гинчева посочи необходимостта от профилактични прегледи, като каза, че в своята практика наблюдава тенденция жените между 45 и 55 години да са посетили последно гинеколог, когато са били бременни и им е водена женска консултация. Д-р Гинчева подчерта, че е изключително важно профилактика да се прави веднъж годишно, когато не са установени проблеми. Вече при съмнения – на всеки шест месеца, за да се проследи процесът.

Срещата е част от кампанията на областното ръководство на Жени ГЕРБ – Плевен под мотото: „Жени и здраве”. На нея присъства и Петя Стоянова, член на областното ръководство на дамската структура.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...