Начало / Образование / Среща в Лондон организира Медицинският за новоприетите студенти от Кралството

Среща в Лондон организира Медицинският за новоприетите студенти от Кралството

London2Медицински среща Лондон

Традиционната среща за „добре дошли” на новоприетите в Медицинския университет в Плевен студенти от Великобритания за първи път се проведе в българското посолство в Лондон. На срещата, която се е състояла на 10 януари, заедно със  студентите са присъствали и техните родители. Те са имали възможност да се запознаят с екипа на деканата за чуждестранните студенти в лицето на доц. Ангелина Стоянова, зам.-декан на Факултет „Медицина” и експертите по приема на чуждестранни студенти Петя Радева и Мая Минова. Те са направили презентации за историята, традициите и структурата на Медицинския университет, както и за учeбния план и методиката на обучението по специалността „Медицина”. Целта на този тип срещи-разговори е чуждестранните студенти и техните близки да могат да поставят всички въпроси, които ги вълнуват относно обучението и града, преди отпътуването си за България. По този начин ще се облекчи адаптирането им към новата и различна социална, културна и академична среда, в която ще прекарат следващите 6 години по време на следването си в Плевен, обясниха от висшето училище.

Посланикът на Република България в Обединеното Кралство – Н. Пр. Константин Димитров, е изразил удовлетворение от факта, че Посолството е домакин на срещата на Медицински университет – Плевен с английските граждани. По този начин българският посланик и неговият екип са дали ясен знак на признание за авторитета и позициите, с които се ползва Плевенският университет на територията на Великобритания.

Медицински среща Лондон

С новоприетите, броят на студентите от Великобритания в Медицинския университет става общо 220, което е показателно за засиления интерес на английските кандидат-студенти към англоезичния курс на обучение по медицина във висшето училище.

Тази година новоприетите чуждестранни студенти в Медицинския университет са общо 170 – рекорден прием за последните няколко години, подчертаха от висшето училище.Най-голям е броят сред тях на студентите от Великобритания.

На 16 февруари със специално тържество и приветствия от страна на ректора на МУ-Плевен, както и на представители на Община Плевен и областна администрация, ще бъде официалното откриване на учебната година за чуждестранните студенти.

Преди това, както обикновено,  представителите на университета във Великобритания ще посрещнат своите съграждани и новозаписани студенти в град Плевен с парти за добре дошли на 2 февруари 2015 г., организирано съвместно с академичното ръководство на висшето училище.

Прочетете също:

Разрешение за строеж на нова сграда за училище „Валери Петров” издаде Община Плевен

Издадено е разрешението за строеж на нова сграда за основното училище „Валери Петров”, съобщи Главният ...