Акценти
Начало / Образование / Средношколското общежитие в Плевен с поредица от инициативи отбеляза Деня на Европа

Средношколското общежитие в Плевен с поредица от инициативи отбеляза Деня на Европа

Ученици от четири образователни институции организираха поредица от общи изяви по повод Деня на Европа

На 8 май се проведе турнир по футбол и тенис на маса, в които се включиха младежи от Общоградско средношколско общежитие – Плевен,  СУ „Георги Бенковски“, ПГМХТ и ПГХВТ „Луи Пастьор“. След оспорвана, но спортсменска игра младежите от Общоградското общежитие се класираха на второ място.

dav

На 9 май в Регионалния исторически музей – Плевен, в чест на Деня на Европа, премериха сили учениците от Общоградско средношколско общежитие, ПГМХТ и ПГХВТ „Луи Пастьор“, като показаха знания по Гражданско образование във викторина, инициирана от Веселка Лилова – директор на ОСО, и организирана от колектива на общежитието.  България е част от голямото европейско семейство, ала е единствена, неповторима – наша родина, това засвидетелстваха народните песни и танци, които изпълниха залата, както и представянето на велики българи, познати в Европа и света.

Заедно с учениците и учителите бяха  Мартин Митев –Председател на Общински съвет –Плевен, Петя Василева – Зам.-председател на Общински съвет –Плевен, Владислав Монов –общински съветник.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...