Начало / Образование / Средношколското общежитие в Плевен с поредица от срещи по пътна безопасност

Средношколското общежитие в Плевен с поредица от срещи по пътна безопасност

Поредица от срещи на тема „Безопасност на движението по пътищата“ стартира Средношколско общежитие „Данаил Попов“ – Плевен. Кампанията е превантивна и цели обучение и възпитание на учениците от Общежитието в правилата за движение по пътищата с оглед на тяхната безопасност, информира Веселка Лилова, директор на Общежитието.

„Стартирахме инициативата с представяне на книгата „Останете живи“ на журналиста Георги Стоянов. Книгата е посветена на каузата да се спре войната по пътищата, като разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на пострадали, очевидци. Надеждата е, че четейки тези истории, младите хора ще се поставят на тяхното място и това ще им помогне да формират своя инстинкт за самосъхранение. Книгата съдържа и съвети за действие при катастрофи, както и такива за оказване на първа помощ на пострадали. Сред нашите ученици имаме много настоящи, а и бъдещи шофьори и считам тази среща и инициативата ни като цяло за изключително полезна и важна“, обясни Веселка Лилова.

В срещата се включиха ученици, учители и възпитателите от Общежитието. Прочетени бяха откъси от книгата, представен бе и кратък филм, както и снимки на пътни инциденти, станали по пътищата в Плевенско в последните години. На финала на разговора всеки един от участниците получи и личен подарък – екземпляр от книгата „Останете живи“.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...