Акценти
Начало / Последни новини / Сребърен медал за Елвина Иванова на „Браун къп“

Сребърен медал за Елвина Иванова на „Браун къп“

Плевенчанката Елвина Иванова от СКО Север спечели сребърен медал от проведеното за 11-и път състезание по ориентиране „Браун къп“ на средна дистанция. След като в първия ден на надпреварата на жените до 45 години се класира втора, стори същото и във втория старт, който се проведе във великотърновския квартал „Картала“. Състезателката ни не успя да победи единствено Мариана Жечева от Диана /Ямбол/, завършила първа и в двата дни.

От другите плевенски ориентировачи най-близо до медалистите завърши Катерина Минкова. В общото класиране от двата старта при момичетата до 14 г. е пета. Тя започна силно, като в първия ден финишира втора, но в заключителния завърши на шеста позиция. Златният медал завоюва Цвета Комитска от габровския Узана, която в началото беше пета, но след това пресече първа финала. Тук другата плевенска състезателка Валентина Крумова е девета в общото класиране, като във втория ден отстъпи с едно място от първия когато бе на деветото.

В същата възрастова група, но при момчетата отстъпление и за Светлин Василев. Той започна с второ място. Във втория старт обаче завърши шести и в общото крайно класиране се нареди на пета позиция. Безапелационен победител тук е Божидар Куртев от Сини камъни /Сливен/. В мъжкия елит Лъчезар Личков записа две десети места и това остана позицията му в общото подреждане. С победи в двата старта Владимир Атанасов от Бегун /Варна/ спечели златния медал.

Във втория ден на състезанието Мартин Минков се класира четвърти при мъжете до 35 г. Той обаче не намери място в общото подреждане, тъй като не участва в първия ден.

„Браун къп“ спечели Сини камъни /Сливен/, който е победител в отборната надпревара със 74 точки. Втори е Узана /Габрово/ – 64 т., трети Истрос /Русе/ – 45 т. Плевенският тим е 11-и с 9 т. Домакините от Браун тим събраха 70 т., но по регламент не участват в класирането.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...