Начало / Спорт / Сребро и бронз за плевенските лекоатлети от шампионата в Сливен

Сребро и бронз за плевенските лекоатлети от шампионата в Сливен

Плевенската лекоатлетка Виктория Миткова спечели първия медал за нашия град на провеждащия се в град Сливенхвърляне на чук Национален шампионат по лека атлетика за мъже и жени, съобщава plevensport.eu. Състезателката на плевенския клуб „Георги Дъков“ Виктория Миткова се окичи с бронзовия медал в дисциплината хвърляне на чук при жените. На пето място в сектора завърши другата плевенска атлетка – Рената Петкова. Тя запрати уреда на разстояние от 32.27 метра.

В Сливен на 3 и 4 юни, освен при мъжете и жените, се провежда и шампионата на страната при момчетата и момичетата до 16 години. В първия ден на първенството младите плевенски лекоатлети завоюваха два сребърни и два бронзови медала. В скока на височина при момчетата състезателите на СКЛА Спартак (Плевен) Йордан Попов и Георги Велчев се качиха на почетната стълбичка, като Йордан грабна среброто, а Георги – бронза, като и двамата преодоляха летва от 169 см.

Йордан Попов взе още един медал във вчерашния ден, този път на 100 метра с препятствия. Младокът спечели бронзовия медал с резултат от 14.49 секунди. Симона Радева от СКЛА Спартак (Плевен) стана сребърна медалистка при момичетата хърделистки на 100 метра с постижение, като само две стотни разделиха плевенчанката от златото.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...