Акценти
Начало / Последни новини / Сребро и бронз за БК Мизия 80 в Русе

Сребро и бронз за БК Мизия 80 в Русе

Два медала – сребърен и бронзов спечелиха състезателките от плевенския Боксов клуб Мизия 80. Това се случи в град Русе, където се събраха най-добрите родни боксьорки при девойките и жените за втория кръг от държавното лично-отборно първенство и турнира за купата на България.
Илина Иванова стана вицешампионка при жените в категорията до 69 кг. Плевенчанката достигна до битката за титлата безапелационно. На полуфинала тя не остави никакви шансове на Мартина Маринова. Състезателката от клуб Олимп се отказа още в началото на срещата. Двубоят за златния медал обаче загуби от представителката на Локомотив /София/ – Виктория Иванова. Причината за неуспеха не е в спортно-техническите достойнства, а здравословен – коварен вирус, поставил на карта участието на Илина във финала.
„Вечерта преди срещата цялото тяло ме болеше. Въобще нямах сила. Това ме принуди да играя по начин,box Mizia 80 - ot liavo na diasno - Simona Petrova - Sa6o Vladimirov - Ilina Ivanova който няма нищо общо в моя стил. Сигурна бях, че ще защитя титлата си. Имах предварителна информация за Виктория Иванова и знаех, че ще я победя с лекота. Много съм разочарована, че така се получи. Няма как да съм доволна от себе си. Случилото се в Русе обаче ме амбицира още повече да тренирам за да се подготвя по най-добрия начин за личното първенство през юни“, заяви Илина Иванова.
При жените до 57 кг малко не достигна на Симона Петрова да се бие за златния медал. Тя се окичи в бронз. На четвъртфиналите Симона преодоля без проблем Амелия Рачева от НСА. Срещата за класиране за финала бе изключително оспорвана срещу пловдивчанката Калина Трендафилова. Боксьорката от Плевен започна отлично и взе първата част. В следващите две обаче не успя и съперничката й продължи напред в надпреварата.
„Целта ми беше шампионската титла. Не я спечелих, но въпреки това като съм доволна от представянето си. Гордея се, че взех бронзов медал“, каза Симона.
Плевенският клуб имаше свой представител и при девойките. Антония Маринова се качи само веднъж на ринга. Тя отстъпи още в първата си среща на бургазлийката Нели Янчева. След това изигра три приятелски спаринга, които спечели.
„Имах сили да спечеля медал, но ми липсва опит. Не толкова съперничката ми от Бургас бе силна, колкото не успях да неутрализирам притеснението си. Това бе основната причина да загубя. Другата, бе категорията /54 кг/. Най-добре се чувствам в по-леката /51 кг/, но преди състезанието бях тежка за нея. За следващите състезания обаче ще сваля излишните килограми“, коментира Тони.
Лидерът на БК Мизия 80 – световният шампион за професионалисти Александър Владимиров, който е президентът и треньорът е доволен от своите възпитанички.
„Дойдохме в Русе в намерението за три шампионски титли. Не успяхме да постигнем целите си, но въпреки това съм доволен от участието ни.
Здравословното състояние на Елина дори не и позволяваше да играе на финала, но тя сама взе категорично решение да се качи на ринга. Изигра четири рунда и в това състояние второто й място е равносилно на титла.
Симона беше потенциална шампионка. Би се много добре, но на полуфинала сериозно я ощетиха съдиите. Никога не се оправдам със странични фактори, но показателно беше възмущението на колегите ми.
Тони има потенциала за призово класиране, но на този етап и липсва опит. Това е причината да не достигне до медалите в Русе.
Като цяло адмирации за състезанието в Русе. Първо то бе организирано на световно ниво. Освен това видяхме силен бокс, представен от елита ни в този спорт – световни и европейски шампионки“, коментира Сашо Владимиров.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...