Акценти
Начало / Крими / Спор за дълг завърши с бой и потрошени прозорци

Спор за дълг завърши с бой и потрошени прозорци

Поискан дълг от 200 лева е причина полицаи в Червен бряг три пъти да се отзовават на сигнали за саморазправа междуОД на МВР жители на село Глава. Случаите са регистрирани в нощта на 29 срещу 30 ноември, съобщават от полицията в Плевен. Първият сигнал е подаден в  20.40 часа от тел. 112 от  47-годишен. Той се оплакал, че са строшени стъкла на магазина му за хранителни стоки. Полицаите установили, че извършители са двама местни – 39-годишен и 35-годишен, които с  брадва са счупили стъклата на входната врата на магазина и още две странични. Впоследствие те изяснили, че по-рано същата вечер между мъжете възникнала разпра. Почерпеният собственик на магазина си поискал стар дълг от 200 лв. от по-младия мъж, като се нахвърлил върху него и го ударил по лицето с дръжката на газов пистолет. Пострадалият потърсил медицинска помощ и подал жалба в полицията.

Около 4 часа отново от телефон 112 е е подаден сигнал за нанесени материални щети в къщата на 35-годишния. При огледа криминалистите са констатирали, че са изпотрошени стъкла на два прозореца в обитавания дом. Собственикът на магазина за хранителни стоки е задържан за 24 часа. Иззето е оръжието му. Уведомена е прокуратурата. По случаите са образувани досъдебни производства.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...