Акценти
Начало / Спорт / Спортното училище вече ще дава дипломи за професия

Спортното училище вече ще дава дипломи за професия

Възпитаниците на Спортно училище „Георги Бенковски” в Плевен вече ще завършват с дипломи за придобита специалност, съобщиха от ръководството на училището.

Започващите девети клас ще могат да избират между три професии – „помощник-треньор“, „фитнес-инструктор“ и „организатор спортни дейности“. Новият учебен план, освен професия, осигурява на учениците и интензивно обучение по чужди езици.
Тази учебна година Спортното училище, което вече е със статут на държавно, ще приеме 87 деца от цялата страна в три паралелки – в пети, шести и седми клас. Те ще се подготвят по 13 вида спорт, като тази година отново ще има прием в специалността гребане и за първи път ще бъдат приети трима, желаещи да тренират кик-бокс. Най-много – 20 момчета, ще бъдат приети за футболисти. Десет момичета ще се подготвят за волейболистки, а 5 момчета  – за баскетболисти. За всички останали спортове ще бъдат допускани за обучение и момчета, и момичета, според качествата им, показани на изпитите, уточниха от училището.  Шанс да станат лекоатлети имат 12 деца, борци – девет, каратисти – седем, акробати – шест, а по трима ще могат да се занимават с вдигане на тежести, скокове на батут и тенис на маса.
Приемните изпити ще се проведат от 25 до 29 юни.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...