Акценти
Начало / Спорт / Спортни катерачи в надпревара за купа „Кайлъка”

Спортни катерачи в надпревара за купа „Кайлъка”

спортно катерене

Състезание за спортно катерене за мъже и жени в дисциплините трудност и скорост ще се проведе утре в Плевен. В спортната зала на Медицински университет в Плевен майсторство на катерачната стена ще покажат най-добрите катерачи, които ще се състезават за купа „Кайлъка”.

Плевен е с традиции в спортното катерене. Плевенската школа е известна с въвеждането на новите съвременни елементи в състезанията по спортно катерене. През 1988 г. за първи път в България на скалите в парк Кайлъка се проведе състезание с долна осигуровка в дисциплината трудност. През 1990г. в зала „Метални конструкции“ се проведе първото състезание на изкуствена стена в двете дисциплини. В четиригодишен период се проведоха състезания на открито на изкуствена стена в спортната зала на Медицинския университет и в центъра на града. „Зад всичко това стоеше един страхотен човек  – Виктор Диналов, който вече не е между нас”, припомни Емил Борисов, който ще бъде помощник съдия на състезанието. Главен съдия ще е Тихомир Димитров.

Регистрацията за участниците ще започне в 8:30 часа, а награждаването и закриването от 17:45 часа.

Организатор на състезанието по спортно катерене е СНЦ АК “Кайлъшка Долина” , с подкрепата на ТД „Кайлъшка Долина“, Българска федерация по катерене и алпинизъм и спонсори.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...