Акценти
Начало / Общество / Спортни занимания за плевенски деца с увреждания осигурява благотворителна кампания

Спортни занимания за плевенски деца с увреждания осигурява благотворителна кампания

Спорт за близо 200 деца с увреждания в страната осигурява TBI Bank. В Плевен инициативата се реализира чрез проект „Социална и двигателна рехабилитация чрез терапевтична езда“, реализиращ се от Сдружение БАЛИЗ-Плевен, информират оттам.

Програмата осигурява средства за достъп до занимания по спорт за деца и младежи с увреждания, хора с интелектуални затруднения или други уязвими групи и обхваща София, Плевен, Банско, Русе, Сливен, Пловдив, Варна. Доказани са медицинските ефектите върху децата с увреждания от занимания по езда и плуване – развитие на дихателната система, сила на мускулите, сърдечна дейност. Също толкова благоприятно действие имат положителните емоции, радостта от водата или от взаимодействието с животните и изживяването на тази радост в група. Спектърът на увреждания и хронични заболявания, върху които тези спортове имат влияние, е широк – детска церебрална парализа, синдром на Даун, аутизъм и много други.

Идеята се реализира благодарение на новата търговска кампания на банката „Спорт за по-добър живот на децата“. Чрез нея TBI Bank дарява по 1 лев за всеки кредит със срок до 1 година и по 2 лева за всеки кредит над 1 година.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...