Акценти
Начало / Образование / Спортният комплекс в Медицинския вече официално носи името на първия му ректор

Спортният комплекс в Медицинския вече официално носи името на първия му ректор

спортен комплекс Медицински

Спортният комплекс на Медицинския университет в Плевен  вече официално носи името на проф. д-р Недко Кючуков, основател на висшето училище и негов първи ректор.

В спортаната зала днес беше отслужен водосвет за отбелязване на важното събитие. На тържествената церемония присъства семейството на проф. Кючуков – неговата съпруга проф.Евгения Йорданова и двамата му синове доц. д-р Георги Кючуков и Любомир Кючуков.

спортен комплекс водосвет

Днес повече от всякога се нуждаем от ярки примери, какъвто е проф. Кючуков и нашата мисия е да продължаваме и утвърждаваме авторитета на университета, чийто основател е той, каза в словото си ректорът  проф. Славчо Томов. Той призова студентите да не пропиляват младостта и енергията си в борба за чужди каузи, а да отстояват единствено своята кауза.

Проф. д-р Недко Кючуков с мандат на управление от 1974 до 1986 г. е с многобройни приноси за полагане на основите на висшето училище в град Плевен, за първоначалното му укрепване и развитие. Негова заслуга е и изграждането на спортната зала през 1984 г., за което припомни синът му доц. Георги Кючуков, подчертавайки, че баща му е бил от хората, които не са срамували да хванат кирката и да строят, когато това се наложи.

Спортният комплекс беше изцяло обновен по проект „Извършване на ремонт и реконструкция на спортна зала на МУ-Плевен и осигуряване на достъпна среда” с безвъзмездна финансова помощ от японското правителство.

спортен комплекс водосвет

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...