Начало / Общество / Спомените за конезавод „Клементина” оживяха във филм

Спомените за конезавод „Клементина” оживяха във филм

Филмът „Един ден в конезавод Клементина”  бе прожектиран днес в салона на НЧ ”Зора-1990г.” село Победа. Той е създаден по идея на Анатоли Великов и е провокиран от голямата му любов към конете. Анатоли Великов е завършил Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора и започва работа в ПЖК „Г.Димитров” село Победа, Община Долна Митрополия.

Само можем да гадаем какво го е накарало да организира заснемането на филма „Един ден в конезавод „Клементина”, но за съжаление се сбъдва неговата констатация, че „този период е началото на края”, коментираха от НЧ „Зора”.

Публиката бе изцяло от хора, работили в стопанството по това време. Те с носталгия си спомняха за своя житейски и трудов път, преминал в племенното животновъдство.

Присъстващите изказаха благодарност на Анатоли Великов, че макар и от години работещ извън пределите на България, милее за родното си място и увековечава в този прекрасен филм една малка част от символите на Конезавод „Клементина” – емблематичната Кръгла конюшня, Портала и Хиподрума.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...