Начало / Общество / Спешни ремонти започва Общината за отстраняване на щетите от пороя

Спешни ремонти започва Общината за отстраняване на щетите от пороя

Спешни ремонти на покривите на Къщата на художниците, клуба на хората с увреждания на ул. „Гренадирска” и общински жилищен имот на бул. „Г. Кочев” предстоят след падналия в петък проливен дъжд. Пострадал е и покрив на четири заведения за бързо хранене на територията на „Тибор” ЕАД, той ще бъде възстановен от дружеството. Наводнени са помещенията на Общинския домашен патронаж, щетите са преодолени от работещите там, след като на сигналите им не са се отзовали съответните служби. Работници на „Инжстрой” ЕООД са  почистили същата вечер пътищата към Ясен, Горталово и Къртожабене от наносите.

Сериозни са пораженията от падналите 65 л/кв. м в района на Водната каскада, където се образувало значително затлачване. Трите малки фонтана вече са почистени и работят, до два дни ще бъде в експлоатация и Големият фонтан, вземат се бързи мерки и за отстраняване на натрупаното в коритото на каскадата. Ремонтът на съоръжението е изпълнен качествено в рамките на проекта „Устойчива градска среда на Плевен”, категоричен е кметът Георг Спартански в отговор на коментари в публичното пространство. Разместването на настилката се дължи на непредвидими процеси в земното пространство, провокирани и от тежките природни явления, поясни той. Драма няма, такова количество дъжд не може да бъде поето от шахтите в никой град дори и в развита държава, свидетели сме на това и в Германия, и във Франция и т.н., допълни кметът.

Шахтите ще бъдат проверени и основно почистени, ще бъде възложено и почистване на коритата на реките Гривишка и Тученишка.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...