Акценти
Начало / Крими / Спецпрокуратурата привлече като обвиняеми осем лица за производство и разпространение на наркотици в Плевенско

Спецпрокуратурата привлече като обвиняеми осем лица за производство и разпространение на наркотици в Плевенско

При специализирана съвместна операция на ГДБОП, секторите „БОП“ в Плевен, Ловеч, Русе, Разград, Враца и Монтана, ОДМВР – Пленен и Ловеч и Специализираната прокуратура са привлечени като обвиняеми осем лица за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици в Плевенско.

При извършените претрсвания на 13 жилища и 6 автомобила са намерени и иззети около 2,5 кг амфетамин, голямо количество материали и прекурсори със съответното оборудване за производство на метамфетамин, както и марихуана. Иззето е незаконно притежавано огнестрелно оръжие с боеприпаси, мобилни телефони, СИМ-карти.

От таванско помещение в къща в с. Опанец, общ. Плевен, са иззети материали, прекурсори и част от оборудване за производство на амфетамин. В пристройка, обособена като работилница, е открит 30-литров контейнер, съдържащ около 15 литра амфетамин база. На мястото е задържан 43-годишен мъж, участник в групата.

В стопанска постройка в с. Къртожабене, общ. Плевен, също е намерено значително количество материали, прекурсори и оборудване за производство на амфетамин, както и други вещества, използвани в процеса на синтезиране на наркотика. Иззет е плик с бяло прахообразно вещество, с приблизително тегло около 300 грама. В същата постройка открита карабина с оптичен мерник със заличени серийни номера и патрони.

По искане на Специализираната прокуратура на шестима от участниците в престъпната група Специализираният наказателен съд определи мерки за неотклонение „Задържане под стража“. Другите двама са с наложени парични гаранции от по 2000 лв.

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди изцяло определението на първоинстанционния съд, определените мерки са окончателни и не подлежат на обжалване.

Снимки: ГДБОП

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...