Начало / Образование / Специално послание от Меси за юбилея на Спортното в Плевен

Специално послание от Меси за юбилея на Спортното в Плевен

За 50-годишнината на Спортното училище в Плевен една силна прегръдка – тениска с това послание, подписано лично от Лионел Меси, получи Спортното училище в Плевен по повод юбилея си. Специалният подарък беше предаден от Лъчезар Танев по време на тържествения концерт в Драматичния театър.

По повод юбилея Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев връчи от името на местния парламент почетен плакет на учебното заведение. „50 години са изключителна зряла възраст и натрупаният опит и мъдрост вече дават своите резултати. За тези 50 години през училището са преминали стотици имена, които с успехите си прославят името на Плевен и страната ни. В знак на уважение към огромния ви труд и към постигнатите резултати, за мен е чест от името на Общински съвет – Плевен да ви връча почетен плакет по случай юбилейната годишнина“, заяви Мартин Митев и пожела на преподаватели и ученици с годините поводите им за гордост да се множат, да вярват в успеха и преследват мечтите си.

Поздравление по случай юбилейната годишнина отправи директорът на училището Пламен Георгиев.„Вече половин век Спортно училище – Плевен изгражда традиции за развитие на спортния потенциал на учениците и подрастващите, на тяхното възпитание като отговорни млади хора, способни да анализират и вземат самостоятелни решения, отдадени на знанието и спорта, вдъхновени от предизвикателствата“, изтъкна Пламен Георгиев.

Гости на празника бяха още народният представител Весела Лечева, кметът Георг Спартански и зам.-кметът Стефан Милев, Албена Тотева – началник на РУО – Плевен, представите на държавни и местни институции. Поздравителни адреси бяха изпратени от президента Румен Радев, министъра на образованието Красимир Вълчев, министъра на спорта Красен Кралев и др.

Първото в България Спортно училище „Георги Бенковски“ – Плевен е основано през 1968 г. със Заповед №Д – 9/05.06.1968 г. на Министъра на народната просвета Ганчо Ганев. Учебната 1968/1969 година е открита на 1 септември, като в първия випуск са сформирани 4 паралелки. Първият директор на училището е Николай Събев, носител на орден „Кирил и Методий“. Днес в училището се обучават близо 350 ученици.

bdr

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...