Акценти
Начало / Общество / Специално звено ще работи в Община Плевен по програмата за саниране

Специално звено ще работи в Община Плевен по програмата за саниране

община плевенВ Община Плевен предстои да бъде създадено ново структурно звено, което ще поеме работата по Националната програма за саниране. В него няма да се назначават нови служители, а ще бъде структурирано от вече работещи в Общината специалисти, които са работили в тази сфера. Към екипа ще бъдат включени двама строителни технци, които познават добре двата плевенски квартала – „Сторгозия” и „Дружба”, където са концентрирани панелните блокове, които отговарят на условията за саниране по програмата. Ще бъде привлечена и консултантска фирма с опит в дейностите по енергийната ефективност, за да подпомогне работата на екипа.

Според кмета проф. Димитър Стойков, най-голямото притеснение е свързано с това ще успеят ли гражданите да се организират, да създадат сдружения и да кандидатстват навреме за отпускане на средства за саниране на жилищните им блокове. Проблемът идва от там, че всички живеещи трябва да удостоверят с подпис съгласието си за саниране, а има апартаменти, чиито собственици не живеят в страната.

Общината вече създава организация за разпространение на разяснителни листовки. Интересът към програмата е голям и ежедневно има поне по десетина запитвания.

Във вторник представители на общините имаха среща с министър Лиляна Павлова за разясняване на условията за кандидатстване по програмата за саниране. Най-късно до 2 февруари се очаква общините да получат пълната информация за всички необходими документи, които трябва да бъдат подготвяни за кандидатстване.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...