Акценти
Начало / Образование / Специализанти от формированията на ВВС завършиха с отличие обучението си в Учебна авиационна група „Георги Бенковски”

Специализанти от формированията на ВВС завършиха с отличие обучението си в Учебна авиационна група „Георги Бенковски”

Обучение Долна Митрополия

В Учебна авиационна група “Георги Бенковски” завърши обучението на войници от формированията на ВВС за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Авиационно – технически специалисти”, специалисти в системата за „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване” и курсове за резервисти за нуждите на ВВС, съобщиха от учебната база в Долна Митрополия.

Обучението се извърши в „Център за подготовка и обучение” с началник подполковник Мануш Христов.

В рамките на 7 учебни седмици обучаемите усвояваха теоретични и практически знания за експлоатация и ремонт на авиационна техника.

Специализантите от курса за специалисти в системата на „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване” усвоиха знания, умения и правилата за експлоатация на изучаваната базова комуникационна и навигационна техника.

В резултат на добрата подготовка на проведените в края на обучението бяха постигнати много добри резултати. За курса по специалността „Експлоатация и ремонт на летателните апарати и авиационни двигатели” той е Отличен 5,54, по специалността „Радиоелектронно оборудване на летателния апарат” – Мн. добър 4,69, по специалността „Авиационно въоръжение” – Мн. добър 4,80, резервисти – Мн. добър 5,50 и специалисти в системата на КИНО – Отличен 5,50.

обучение Долна Митрополия

Заместник командирът – подполковник Юлиян Радойски връчи удостоверенията на специализантите с пожелание за успешно прилагане на придобитите знания в предстоящата им дейност.

 Автор на снимките: ц.сл. Ирена Ангелова

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...