Акценти
Начало / Образование / Спелуване на object донесе участие в регионален кръг на плевенска ученичка

Спелуване на object донесе участие в регионален кръг на плевенска ученичка

Кристина Ангелова, ученичка от четвърти „а” клас в Начално училище „Христо Ботев” Плевен се класира на първо място в училищния кръг на Третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Четвъртокласничката спелува правилно и последната дума object и победи Веселин Нанов от четвърти „в” клас, който се класира на второ място.

За първи път се проведе днес в училището състезанието по английски, но включилите се масово деца в оспорваната надпревара показаха, че ученето може да бъде забавно и ангажиращо. Освен участниците, в залата присъстваха и техните съученици, които ги подкрепяха и окуражаваха.

Възпитаници на общо седем училища в област Плевен се включват в надпреварата по спелуване, от Плевен, освен НУ „Христо Ботев”, участват Гимназията с преподаване на чужди езици и ОУ „Петър Берон”.

Победителите от плевенските училища ще участват в регионалното състезание, което ще се проведе на 20 април във Велико Търново. Националният кръг на Spelling Bee е на 11 май в София. Надпреварата се организира от Център за приобщаващо образование и Корпус на мира в България с подкрепата на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката и Американското посолство.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...