Начало / Общество / Спартански иска официално извинение и опровержение от вестник „168 часа”

Спартански иска официално извинение и опровержение от вестник „168 часа”

Кметът Георг Спартански ще поиска официално извинение и опровержение на публикуваната във вестник „168 часа” невярна информация, че е отказал 8.5-метровата статуята на Цар Освободител Александър Втори на скулптора Зураб Церетели да бъде разположена в Плевен.

Твърдя, че никой , никога и по никакъв начин не е водил с мен подобни разговори и не ми е правил такива предложения, заяви днес Спартански пред плевенски журналисти. Той беше категоричен, че не желае нито неговото име, нито името на Плевен да бъдат свързвани с подобни инсинуации и евтини спекулации.

Георг Спартански  заяви също, че са неверни твърденията на сайта на акцията „Книга за смет”, че не е дал разрешение за провеждането й тази година в Плевен. Истината е, че никой не е искал разрешение за провеждане на акцията, каза той. По думите му, едва в петък, 7 април, вероятно след запитвания на граждани, е получил писмо, с искане за разрешение кампанията да се проведе и в Плевен, ако Общината я подпомогне с 3 000 лв. Очевидно е по-лесно да излъжеш, отколкото да дадеш честен отговор, коментира Спартански.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...