Начало / Спорт / Спартак със скок от 41 места във футболната ранглиста за месец март

Спартак със скок от 41 места във футболната ранглиста за месец март

Спартак Плевен

Отборът на Спартак Плевен направи голям скок в клубната футболна ранглиста на bgclubs.eu и bulgarian-football.com. В класацията за месец март тимът на Бойко Цветков е дръпнал с 41 места и вече заема 33-та позиция с актив от 13.590 точки, съобщава спортният сайт www.plevensport.eu. Подреждането, в което са включени всички български футболни клубове, които се състезават в „А“, „Б“ и „В“ групите, обхваща периода от началото на полусезона до 6 април включително. Преди плевенчани е отборът на Септември (Тервел), а веднага след тях се нареждат тимовете на Калиакра (Каварна) и Миньор (Перник). Любопитното е, че за втори пореден месец третият във временното класиране на Северозападната „В“ група – Етър (Велико Търново) е пред Спартак, като според ранглистата „болярите“ са най-добре представилия се тим от нашата група, като те са на 30-то място с 14.172 точки. Вторият на Северозапад Бдин (Видин) е 47-ми с 10.867 точки.

Мартенското класиране се оглавява от Ботев (Пловдив), като решителна роля за това изиграха победите му над градския съперник от Локомотив 1926 и над ЦСКА, с които „канарчетата“ си осигуриха и място в първата шестица. Тройката се допълва от Берое и Лудогорец, а очаквано най-голям срив в „А“ група бележат армейците, които с 4 загуби и 1 равен и без дори да отбележат гол са на 26-то място, което е и най-ниското, заемано от клуб от „А“ група за този месец.

От останалите отбори от Плевенска област, най-напред в подреждането за март е Левски 2007, който се намира на 60-та позиция с актив от 8.111 точки. Ювентус (Малчика) заема 80-то място с 3.841 т., а малко след тях, на 82-ра позиция е Партизан (Червен бряг) с 2.819 пункта. В ранглистата за миналия месец са включени 85 български футболни клуба.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...